Lovni kalendar

Kalendar lovaKorisni linkovi
WikiMapia

Vremenska prognoza

ЛУ Ниш расписује конкурс
VESTI
Позивају се грађевинска предузећа и предузетници да на адресу ЛУ Ниш у улици Обилићев венац бр.41 доставе понуде за обављање грађевинских радова на санацији крова на згради Удружења.
Понуда треба да садржи:
- цену извођења радова по квадрату са материјалом;
- референц листу извођених радова;
- списак запослених радника на распоређеним радним местима;
- списак опреме у власништву.

Рок за достављање понуда је 27.10.2014. године.

За више информација обратите се председнику Удружења, на телефон 064/2852578
Отварање лова на зеца и фазана
Отварање лова на зеца и фазана

На основу Статута Ловачког Удружења „Ниш” чл.38, став 5 Управни одбор ЛУ“Ниш“ на седници одржаној дана 30.09.2014.год. доноси

 
О Д Л У К У

 

Једногласно донета одлука да се лов ловостајем заштићене дивљачи и то : Зец (Lepus europaeus Pall) и Фазан (Phasianus colchicus ssp) у ловишту „Нишава“ за ловну 2014/15 годину одвија на следећи начин:

  1. Отварање ловне сезоне 26.10.2014.године;

  2. Терени за лов су цело ловиште, осим терана који су забрањени за лов а има их два у ловишту;

  3. Ловни дани:

  • Зец – 26.10. и 02.11.2014.године и 09.11. или 16.11.2014.године по процени Стручне службе а у зависности од процене прираштаја популације;

  • Фазан – 26.10. и 02.11.2014.године у целом ловишту а после тога лов на ловним полигонима и на дозволама за лов дивље патке 50 метара од Нишаве и Мораве.

Лов почиње окупљањем на зборним местима од 06:00 часова.

Почетак лова у 06:00, крај лова у 16:00 часова.

Издавање дозвола у Ловачком удружењу понедељком и уторком.

___________________________

Председник Братислав Ћирковић

Апелујемо на све учеснике у лову да воде рачуна о безбедности приликом извођења лова.
Прослава ловачке славе "Св. Јевстатије"
VESTI

Лов дивље патке
Лов дивље патке

На основу члана 21.Закона о дивљачи и ловству („Службени гласник РС“,број 18/10) и Правилника о проглашењу ловостајем заштићених врста дивљачи („Службени гласник РС“ број 9/12) и предлога комисије за узгој и заштиту дивљачи, Управни одбор ловачког удружења на својој седници од 20.08.2014. доноси следећу

О Д Л У К У

Да се лов ловостајем заштићене врсте пернате дивљачи и то: дивља патка кржуља (Anas crecca) и дивља патка – глувара (Anas platyrhynchos) у ловишту „Нишава“ за ловну 2014/15 годину одвија на следећи начин.

1.Отварање ловне сезоне 06.09.2014. год.

2.Терени за лов.

3. Ловни дани 06. и 07.09; 14.09;21.09.;28.09.; и на даље сваке недеље.

На свим већим воденим површинама 50 метара од обале Ј.Мораве, Нишаве и Баре.

ЗА ЦЕО ТЕКСТ КЛИКНИТЕ НА САЗНАЈТЕ ВИШЕ

Лов дивље свиње
Лов дивље свиње

На основу члана 21.Закона о дивљачи и ловству („Службени гласник РС“,број 18/10) и Правилника о проглашењу ловостајем заштићених врста дивљачи („Службени гласник РС“ број 9/12) и предлога Комисије за узгој и заштиту дивљачи, Управни одбор ЛУ“Ниш“ на својој седници од 20.08.2014. године доноси следећу

О Д Л У К У

Да се групни лов ловостајем заштићене врсте дивљачи, дивље свиње (Sus scrofa), у ловишту „Нишава“ за ловну 2014/15 годину одвија на следећи начин.

1. Отварање ловне сезоне 07.09.2014. год.

2. Лоб дивље свиње одвијаће се на зборним местима, недељом.

 

ЗА ЦЕО ТЕКСТ КЛИКНИТЕ НА САЗНАЈТЕ ВИШЕ

POMOĆ OBRENOVCU
VESTI
Pomoć Obrenovcu Lovačko udruženje Niš poklonilo je 500 fazanskih pilića starosti šest nedelja lovačkom udruženju Obrenovac. Odluka o pomoći ugroženim lovištima u poplavama koje su zadesile našu zemlju maja meseca ove godine donešena je još ranije, sada su se stekli uslovi za realizaciju.
23.08.2014. godine izvršena je isporuka do prihvatilišta u selu Grabovac nadomak Obrenovca, svih 500 piladi je preživelo putovanje od nekoliko sati i uspešno su stigli do svog novog staništa.
Nadamo se da će ova skromna pomoć dati rezultate i povećati fond fazanske divljači koja je pretrpela štetu usled vremenskih nepogoda, takodje se nadamo da će naša lovačka udruženja nastaviti uspešnu saradnju.

 Da podsetimo da je dva dana nakon poplava lovačko udruženje Niš doniralo znatnu količinu vode za piće i konzervirane hrane, naše vozilo i stručna služba stavljeni su na raspolaganje Crvenom krstu Srbije gde su aktivno učestvovali u prevozu humanitarne pomoći, a oko 50 članova LU Niš prijavilo se za rad na terenu i sanaciju šteta.

Juna meseca donirali smo 600 fazana iz matičnog jata udruženjima u čijim je lovištima bilo šteta od poplava, fazane smo sopstvenim prevozom dostavili do ispusnih mesta.
Ovakva dela svedoče o tome da su lovci pre svega humani i solidarni, nadamo se da će naše udruženje dati pozitivan primer svim ljudima, a ne samo lovcima.


Pomoć Obrenovcu Pomoć Obrenovcu

Pomoć Obrenovcu Pomoć Obrenovcu

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
VESTI

На основу члана 21.Закона о дивљачи и ловству („Службени гласник РС“,број 18/10) и Правилника о проглашењу ловостајем заштићених врста дивљачи („Службени гласник РС“ број 9/12) и одлуке Комисије за узгој и заштиту дивљачи,Управни одбор на својој седници од 22.07.2014 године доноси следећу

О Д Л У К У

Да се лов ловостајем заштићених врста пернате дивљачи и то: дивљи голуб гривнаш (Columba palumbus),грлица (Streptopelia turtur) ,препелица (Coturnix coturnix), у ловишту „Нишава“ за ловну 2014/15 годину одвија на следећи начин.

1.Отварање ловне сезоне 03.08.2014 год.

2.Терени за лов.

Терен бр.1-ТЕРЕН ЗА ЛОВ ПРЕПЕЛИЦЕ-„Почетна тачка је раскрсница пута од Лалинске појате према Дудулајце,путем до скратања за Сечаницу,даље гребеном према Сечаници у висини прве викендице,даље поред викендице силази на асфалтни пут и даље тим путем до почетне тачке. ЗБОРНО МЕСТО: Раскрсница пута за Дудулајце.

Терен бр. 2-ТЕРЕН ЗА ЛОВ ПРЕПЕЛИЦЕ, ГРЛИЦЕ И ГОЛУБА ГРИВНАША -„Од надвожњака за Г.Врежину аутопутем до прве кривине улево а онда скреће десно пољским путем до р.Нишава низводно реком до жутог моста даље путем према Г.Врежини и надвожњаку односно до почетне тачке“. ЗБОРНО МЕСТО: Надвожњак на аутопуту.

Терен бр.3-ТЕРЕН ЗА ЛОВ ГРЛИЦЕ И ГОЛУБА ГРИВНАША-„Асфалтним путем од излаза из села Г.Комрен према Хуму,затим асфалтним путем до села Бренице десна страна,даље до уласка у село Бреница,затим десним неасфалтираним путем до Хумског потока,низводно потоком до Хумског гробља и даље од гробља до почетне тачке“. ЗБОРНО МЕСТО: Хумско гробље.

Терен бр.4-ТЕРЕН ЗА ЛОВ ГРЛИЦЕ И ГОЛУБА ГРИВНАША-„Од ушћа реке Нишава у реку Ј.Мораву,низводно том реком до Суповачки мост,десном страном 50 метара од обале“. ЗБОРНО МЕСТО: Суповачки мост.

3. Лов ПРЕПЕЛИЦЕ изводи се на горе описаним теренима, само недељом,у времену од 05 до 10 часова.

Лов ГРЛИЦЕ И ГОЛУБА ГРИВАША изводи се на горе описаним теренима, само недељом и то пре подне у времену од 05 до 10 часова и по подне у времену од 17 до 20 часова.

Дозволе за лов се издају на зборним местима.

 

 Ниш,22.07.2014 год. Л.У „НИШ“

Golub Grlica Prepelica