Lovni kalendar

Kalendar lovaKorisni linkovi
WikiMapia

Vremenska prognoza


ОТВАРАЊЕ ЛОВА НА СИТНУ ДИВЉАЧ
VESTI

Лов ловостајем заштићених врста пернате дивљачи и то: ДИВЉИ ГОЛУБ ГРИВНАШ, ГРЛИЦЕ И ПРЕПЕЛИЦЕ, у ловишту „Нишава“ Ниш за ловну 2020/21 годину одвијаће се на следећи начин:

1.    Отварање ловне сезоне 02.08.2020.године;

2.    Терени за лов:

 

-Терен 1Г.Врежина- надвожњак: Од асфалтног пута Г.Врежина- насеље Бр.6 до реке Нишаве, даље низводно реком  до насеља Д.врежина, даље десно уз аутопут до почетне тачке .

ЗБОРНО МЕСТО - Г.Врежина –надвожњак

 

 -Терен 2 - Мрамор-Мраморско брдо:Од Мрамора насипаним путем десном страном до насипаног пута према селу Крушце, затим  насипаним путем  према селу Крушце десном страном и даље до почетне тачке

ЗБОРНО МЕСТО-Мрамор-насипани пут 

 

 Лов се изводи на горе описаним теренима, САМО НЕДЕЉОМ, у времену од 05 – 09 часова.

 У СКЛАДУ СА МЕРАМА И ПРЕПОРУКАМА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ МОЖЕ БИТИ МАКСИМАЛНО 10 ОСОБА У ОВОМ СЛУЧАЈУ ЛОВАЦА, НА ЈЕДНОЈ ДОЗВОЛИ. ЛОВЦИ СУ ОБАВЕЗНИ ДА НА ЗБОРНОМ МЕСТУ ИМАЈУ МАСКЕ, А У ТОКУ ЛОВА МАСКЕ НИСУ ОБАВЕЗНЕ АКО СЕ ДРЖИ ПРОПИСАНО РАСТОЈАЊЕ. ЗА СВЕ ДОДАТНЕ МЕРЕ И ОГРАНИЧЕЊА, КАО И ПРЕПОРУКЕ УКОЛИКО БУДУ ДОНЕТЕ, ЛОВЦИ ЋЕ БИТИ БЛАГОВРЕМЕНО ОБАВЕШТЕНИ.

Ловци су дужни да поштују време почетка и завршетка лова. Ловци су дужни да буду на зборним местима 10 минута пре почетка лова, да би груповође могле да их упишу на дозволу за лов за тај дан. Уколико ловци не дођу на време на зборно место, тај дан не могу учествовати у лову. Уколико ипак учествују у лову, сматраће се да лове нелегално.

Лови се искључиво групно, а једна група не може бројати мање од 3, а више од 10 ловаца (ТРЕНУТНО ИЗ РАЗЛОГА ДОНЕТИХ МЕРА, А ПО УКИДАЊУ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ-МЕРА ЛОВИЋЕ СЕ ПРЕМА ПРОПИСИМА О ЛОВСТВУ).

НАПОМЕНА: Сви учесници у лову су дужни да се придржавају законских прописа који се тичу понашања у лову и нарочито руковања ватреним оружјем.. Ловци су дужни да воде рачуна о другим учесницима у лову, пре, за време и непосредно након пуцања!

С ОБЗИРОМ ДА СЕ РАДИ О МАЛИМ И БРЗИМ МЕТАМА, КОЈЕ ЛЕТЕ НЕПРЕДВИДЉЕИВО И НАЈЧЕШЋЕ НИСКО, ОБРАТИТЕ ПОСЕБНУ ПАЖЊУ ПРИЛИКОМ ПУЦАЊА!

 

Ловачки поздрав “ ДОБАР ПОГЛЕД“ .     

Стручна служба ЛУ“Ниш“