Lovni kalendar

Kalendar lovaKorisni linkovi
WikiMapia

Vremenska prognoza


Стручна служба изградила топлу чеку
Стручна служба изградила топлу чеку

Стручна служба ЛУ Ниш, самоиницијативно је изградила топлу чеку за лов предатора и осматрање терена на локалитету „Шанчеви“ у атару села Горња Врежина. У изградњи је учествовала комплетна стручна служба, на челу са стручним лицем за газдовање ловиштем Миодрагом Ђорђевићем и ловочуварима Небојшом Рајковићем, Иваном Милосављевићем и Стефаном Пашићем, у помоћ су притекле колеге из стручне службе ловачког удружења „Срндаћ“ из Житковца, Драган Стојановић и Марко Савовић, са којима је иначе потписан уговор о међусобној сарадњи.
    Ово је иначе осма чека – осматрачница у нашем ловишту и представља добар пример свим ловцима за будућу изградњу чека, постављена је на терену где се иначе сваке године организује шакалијада, јер је терен богат овом дивљачи. Поред лова ова чека ће доста користити ловочуварској служби у осматрању терена јер покрива атаре чак четири околних села.
    У ловачком удружењу „Ниш“ у току је изградња репро центра за узгој дивљих свиња, у претходном периоду извршен је пролећни испуст 1000 одраслих фазана за репродукцију и испуст 1200 пилади преко прихватилишта, планира се испуст још око 1000 фазана за лов. Успешно ј отворена ловна сезона на дивљу свињу, где су са чеке одстрељене две а у погонском лову шест дивљих свиња.

Секретар ЛУ Ниш
Никола Војиновић