Lovni kalendar

Kalendar lovaKorisni linkovi
WikiMapia

Vremenska prognoza

Lovačkom udruženju "Niš" odobrena sredstva
Lovačkom udruženju "Niš" odobrena sredstva

Na konkursu za raspodelu sredstava iz Budzetskog fonda za razvoj lovstva u Republici Srbiji, Lovačkom udruženju "Niš" odobrena su sredstva u visini od 1.800.000,00 dinara za projekat "Monitoring populacije poljske jarebice  (Perdix perdix L.) u lovištu "Nišava". Projekat se realizuje u saradnji sa profesorkom Doc. dr Svetlanom Milošević - Zlatanović, sa Instituta za biologiju i ekologiju Prirodno matematičkog fakulteta u Kragujevcu.

Lov zeca i fazana
VESTI

Lov fazanaLov zeca i fazana počinje 27.10.2013.godine, dozvoljena kvota odstrela po lovcu je jedan zec i jedan fazan. Zec će se loviti 2 do 3 nedelje, a fazan najmanje 8 nedelja. Ostale informacije o merama bezbednosti, načinu odvijanja lova i vremenu lova dobiće sve vođe grupa uz dozvolu za lov.

Napomena: Lov poljske jarebice zabranjen je do 31.03.2015.godine u skladu sa Pravilnikom o proglašenju lovostajem zaštićenih vrsta divljači.
 
Dobar pogled!
Lovački ispit
VESTI

Komisija na polaganju lovačkog ispitaPredavanje za sve pripravnike je 17.10.2013.godine od 16:00 časova u prostorijama LU Niš, dok će se polaganje lovačkog ispita održati 22.10.2013.godine sa početkom u 11:00 časova.

Napomena: Svi lovci koji su polagali lovački ispit 19.08.2013.godine mogu preuzeti uverenja o položenom lovačkom ispitu svakog radnog dana od 08:00 do 16:00 časova kod tehničkog sekretara Udruženja.
Sveti Jevstatije
VESTI
Poštovani,

Lovačko udruženje „Niš“ svake godine 03.oktobra tradicionalno proslavlja lovačku slavu „Sv.Jevstatije“. Ove godine sa početkom u 17,00 sati u prostorijama Udruženja, ul.Obilićev venac br.41 obaviće se sečenje slavskog kolača.
Ovom prilikom pozivamo sve članove Udruženja da prisustvuju proslavi!

Lovačko udruženje „Niš“

Predsednik Bratislav Ćirković
Informator broj 2
Informator broj 2

Sadržaj INFORMATORA broj 2:

- Sastanci u revirima i sekcijama
- Ispust fazana u lovište

- Fazanerija
- Lov
- Radne akcije u lovištu
- Prihodi – rashodi

- Informacije

ELEKTRONSKO IZDANJE INFORMATORA BROJ 2 MOŽETE POGLEDATI OVDE!

Informator broj 1
Informator broj 1

Izašao je prvi broj Informatora Lovačkog udruženja "Niš".

"Poštovane kolegenice i kolege lovci,

Ispred Vas je Informator LU Niš koji će u ovom mandatu, a siguran sam i u narednim, postati praksa rukovodstva LU Niš. Obavljajući funkciju predsednika Nadozornog odbora u prethodnom periodu, a kao i član Nadzornog odbora LSS, naslušao sam se različitih priča, istinitih i neistinitih. Uz sve planove uzeo sam i obavezu informisanja i edukacije kako stručne službe tako i članstva kao veoma važnog dela funkcionisanja Udruženja pa ćemo putem ovog Informatora i ostvariti svoju obavezu. Živa reč puno znači, a napisana još više.

U skladu sa predizbornim obećanjima, počeli smo sa radom: imamo novog Upravnika lovišta stručnog i vrednog, radnik na fazaneriji sa 06.06.2013.god. odlazi u zasluženu penziju, pokrećemo informisanje lovaca posle 118 god. postojanja LU Niš, slušamo glas lovaca. Počinje da sazreva svest lovaca kako treba gazdovati. Kakvu god stranu da pokaže priroda mnogo zavisi od nas lovaca i lovnih radnika, kako uredimo svoju kuću tako ćemo i loviti."

Uzdravlje i Dobar pogled!

Predsednik LU „Niš“
Bratislav Ćirković
Telefon 064-2852 578

ELEKTRONSKO IZDANJE INFORMATORA BROJ 1 MOŽETE POGLEDATI OVDE!